Acne Horst

Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters (comedonen), puistjes (pustels), rode bultjes (papels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli) voorkomen. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en/of de schouders.

Hoe ontstaat acne?

Acne komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden en de barrièrefunctie in stand te houden. Ongeveer 85% van de mensen, in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft in mindere of meerdere mate last van acne. Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wanneer de acne onjuist behandeld wordt, kunnen er littekens achterblijven. Acne is niet besmettelijk. Het komt rond de puberteit vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Op latere leeftijd komt het vaker bij vrouwen voor.

Acne behandelingen Horst

Skeyndor Clear Balance

De Clear Balance behandeling bestrijdt de hoofdoorzaken van de vette en/of onzuivere huid: onzuiverheden, talgafscheiding en verdikte hoornlaag.

Met de Clear Balance behandeling wordt de huid intensief gezuiverd, gereinigd en ondersteund in haar zelfherstellende vermogen. Brengt de huid in balans, herstelt het vochtgehalte en kalmeert de huid. De uitstraling van de huid is kalm, schoon en mat.

Microdermabrasie

Door middel van microdermabrasie wordt op een zeer gecontroleerde en effectieve wijze de bovenste, dode huidlaag van de huid verwijderd. Hierdoor worden verstoppingen van de huid, die zorgen voor acne, voorkomen. Daarnaast zorgt microdermabrasie ook voor een afname van acne littekens, omdat de huid wordt gestimuleerd zichzelf te vernieuwen. Lees meer over deze behandeling, klik hier.

Laat puistjes jouw leven niet negatief beïnvloeden!